Sobele SENKO pe bază de pelete

Sobele SENKO pe bază de pelete sunt utilizate pentru încălzirea spațiilor de locuit și / sau încălzire centrală. În același timp, ele pot fi un element decorativ în fiecare ambianță. Ele sunt proiectate și fabricate până la ultimul detaliu pentru a satisface, în cel mai bun mod posibil, cerințele tuturor consumatorilor în ceea ce privește funcționalitatea și siguranța.

Tangențial (flux încrucișat) ventilatoarele împing aerul cald de la cuptor în camera prin grilele speciale de pe partea frontală a sobei. Al doilea ventilator dirijează aerul primar la camera de combustie și în același timp, gazele reziduale sunt conduse de la camera de ardere la coș. Dozarea de pelete la camera de ardere se face automat și este programată cu un comutator electronic prevăzut cu potențiometru.

Camera de ardere este prevăzută cu o ușă cu geam termorezistent (până la 700 °C) obținându-se astfel un efect vizual frumos, de flacără, în cadrul camerei de ardere. În același timp cenușa și fumul sunt împiedicate să iasă în spațiul încălzit. Partea interioară a camerei de combustie este fabricată din vermiculită – un material rezistent cu auto-curățare ce asigurară o capacitate mare de rezistență la căldură. Laturile exterioare ale sobei sunt produse din oțel inoxidabil sau vopsit, la solicitarea clientului, suflat cu o pulbere rezistentă la căldură, de înaltă calitate.

Sobele pe peleți au opțiunea de a fi reglementate prin telecomandă și / sau telefon mobil. De asemenea, au opțiunea de a seta programul de lucru zilnic sau săptămânal al sobei (6 opțiuni disponibile). De exemplu, dacă lucrați până la 16 ore (respectiv nu sunteți acasă) puteți programa cuptorul să se încălzească la 18 °C de la 06-16 h, și 16-22 ore la 24 °C sau orice alte valori doriți. În cazul unei situații neașteptate, dispozitivele de siguranță sunt activate și acționează oprirea automată a sistemului de dozare în camera de ardere și de raportare a semnalului de alarmă de pe panoul de control.

Sobele pe peleți SENKO se disting printr-o eficientă mare (91 – 96 %), precum și un nivel foarte scăzut de poluare a mediului. Ele sunt construite prin intermediul celor mai moderne programe și tehnologii, în conformitate cu toate măsurile de securitate prevăzute de Norma EN 14785. Prin grija acordată fiecărei componente a sobei, protecția atât a utilizatorului cât și a oricărui accident pe timpul instalării este securizată.

BRANȘAREA LA COȘUL DE FUM

Dacă doriți atingerea randamentului declarat al sobei la un consum cât mai redus, este necesar să conectați soba pe peleți la un coș de fum funcționabil.

Coșul de fum trebuie să fie de secțiune circulară și cu un capac de protecție la evacuare, pentru vânt și alte condiții atmosferice (ploaie, zăpadă, frunze si altele asemene).

Următoare condiție obligatorie pentru funcționarea corectă a sobei, este furnizarea de aer proaspăt în camera în care soba este poziționată . Suprafața deschiderii pentru alimentare cu aer proaspăt nu poate fi mai mică de 100 cm2 .

Deschiderea trebuie să fie efectuată în așa fel încât să nu poată fi blocate în orice fel (protejat cu un grilaj, rețea metalică sau o protecție similară corespunzătoare).

De asemenea, aerul poate fi adus din camerele vecine, dar este important ca aceste camere să fie în mod constant și fără opreliști alimentate cu aer din exterior.

Pentru o ardere corespunzătoare a peletelor, este necesar ca în horn să existe o presiune negativă suficientă (10-14 Pa) , în funcție de puterea sobei. Hornul va atinge presiunea negativă necesară numai în cazul în care este bine izolat și dacă are un capac funcționabil la gura de evacuare, cu o protecție pentru vânt. Izolația hornului previne răcirea gazelor de ardere a căror temperatură este în între 65 și 200°C (în funcție deputerea arzătorului). Un coș de fum prost izolat are o presiune negativă prea mică (putere scăzută de absorbție) și de cele mai multe ori în consecință, sticla de pe usa camerei de ardere se înnegrește, iar în cazul temperaturilor exterioare scăzute, apare un blocaj total în camera de combustie, peletele fiind în imposibiltate de a mai arde. Ceea ce creează în cele din urmă o situație extrem de periculoasă pentru utilizatorul centralei. Există de asemenea o problemă în caz de presiune negativa prea ridicată acoșului, care este rezultatul unui diametru coșului prea mare. Puteți recunoaște o ardere prea puternică de flacără mare și zgomotoasă, temperatura gazelor de ardere crește peste 240°C, iar în consecință poate arderea are loc într-un mod neregulat.

Conectarea sobei la coșul de fum, se va face prin țevi de evacuare cu diametrul minim de Φ 80 mm (lungimea de țevii de până la 3 m), sau Φ 100 mm (lungime de țevi peste 3m). Această lungime este calculată prin adăugarea părților orizontale ale conductei la cele verticale. În același timp, se va lua în considerare faptul că fiecare cot de țeavă de 90° corespunde cu un metru liniar. Instalarea pieselor orizontale trebuie evitată pe cât posibil.

LA CONECTAREA CENTRALEI LA COȘUL DE FUM RESPECTAȚI URMĂTOARELE INSTRUCȚIUNI :

  • piesele orizontale trebuie să aibă o înclinație de minim 3° în sus,
  • the lungimea părții orizontale trebuie să fie minimă și în orice caz, nu mai mare de 3 m,
  • the numărul de coturi de conducte (înclinare de 90°) nu poate fi mai mare de 4 (inclusiv partea tip T) – în cazul în care aveți nevoie de mai mult de 4 coturi de țeavă, folosiți o conductă cu un diametru interior de Φ 120 mm,
  • coșul de fum nu trebuie să se realizeze prin intermediul unui perete exterior (prin fatada), ci trebuie să fie efectuat prin acoperiș, în scopul de a asigura o ardere normală!

NOTĂ

NU CONECTAȚI ȚEAVA DE EVACUARE LA UN HORN CARE ESTE DEJA CONECTAT LA ALTE SURSE DE ÎNCALZIRE (BOILERE, ȘEMINEE , ARAGAZURI, CENTRALE TERMICE, ETC).

TOP

    Ostavite nam poruku, kontaktirat ćemo vas u najkraćem roku.

    Vaše ime (obavezno)

    Vaš Email (obavezno)

    Vaša poruka